Sündmused

13.
juun
Suvepäev Jõelähtmel 2015

13. juuni südapäevases päikeses alustas ETMLi reibas seltskond liidu suvepäeva Jõelähtme Golf and Country Club’is. Pärast kogunemist ja kehakinnitamist alustati seminariga, mille eesmärk oli võtta kokku praegune olukord tõlketurul. Arutelu oli elav ja huvitav ning avameelsuse huvides konfidentsiaalne. Laiemas ringis vahetati mõtteid ja elulisi kogemusi eeskätt selleks, et sügisel toimuval tõlkijate päeva konverentsil asjast taas kord kokkuvõtlikult rääkida. Ootame huviga!

Tavakohaselt oli lisaks vaimsele kavas ka aktiivne kehaline tegevus. Kohtumispaigastki võib arvata, et seekord golfimäng. Ühe erandiga oli meie seltskond golfimurul algaja mis algaja. Kuid õnneks usaldati meid juhendama pro Rein Auväärt, kes näiteks oma 70nda sünnipäeva puhul läbis maailma pikima, 1365-kilomeetrise par 72 golfiraja. Kui golfiraja lõpus ootab niisugune vorm ja vitaalsus, siis on raske leida põhjust mitte alustamiseks.
Rein on golfi mänginud ja õpetanud kokku 20 aastat, enne seda olnud pikka aega suusatreener. Tema sõbralik ja humoorikas lähenemine ning meisterlik õpetamisoskus (mänguosavusest rääkimata!) mõjusid inspireerivalt ja tõlgid-tõlkijad suundusid pärast väikest üldist sissejuhatust kõhklematult ka ise range’ile swingi harjutama (palli lööma). Muidugi ei jäänud meie terminoloogiliselt tundlikul seltskonnal täpsustamata, kas eestikeelsed vasted ka kasutusel on. Ja mis me kuulsime? Ei ole. Nii võimegi rahuliku südamega rääkida driverist ja puttamisest, või miks mitte alustada fairwayst.

Pallile said pihta kõik, ja et me olime (ju) nii andekas rühm, lubati meil lisaks harjutuslöökidele üllatuslikult ka päris väljakumuru proovida. Ikka täisvarustuses ja kahe sõbraliku tiimi vahelise võistluse raames. Tulemus oli suurepärane, kuigi bunker ehk liivaauk oma eesmärgi täitis ja mõlemal võistkonnal hoogu oluliselt maha võttis.

Kui tavapäraselt kulutavat mängija ühe väljaku läbimisega ca 2500 kilokalorit, siis meie piirdusime ilmselt vähemaga ja tõttasime pärast ühe augu mängimist energiavarusid taastama, milleks Karin Zurbuchen korraldajana ja EGCC restoran teostajana väga maitsva ja mõnusa võimaluse olid loonud. Mis seminaril ja golfirajal rääkimata jäi, võeti kokku toredal õhtusöögil.

Rõõm oli näha uusi liitujaid ja muidugi tervitused läbi ajaloo noorimale, 3-nädalasele osalejale, kellel küll vastupidiselt oma emale liikme staatust mõistetavate asjaolude tõttu ette näidata ei olnud.

Suur  aitäh kõigile, kes osaleda said ja Karinile korraldamise eest!