Sündmused

05.
nov
Talvepäev 2016

5. novembril 2016 toimus Eesti Tõlkemagistrite Liidu talvepäev Virumaal Rutjal Arma ratsatalus.

See kord erines tavapärasest selle poolest, et talvepäevaga oli ühendatud liidu üldkoosolek, kus kohal oli 11 ning volikirja alusel esindatud lausa 25 liiget.

Lumise laupäeva lõunaks jõudsid kõik osalejad talvistest teeoludest hoolimata õnnelikult õdusasse turismitallu kohale ja seadsid end sisse. Aktiivsemaks füüsiliseks ja üldhuvitavaks tegevuseks oli seekord asukohale sobivalt tutvumine talu hobustega ja sõit hobuvankriga. Maha sadanud lumi tekitas lootust, et vanker on asendatud reega, kuid säärane õnn meile sel korral siiski osaks ei saanud, sest saani jaoks oli lumekiht veel siiski liiga õhuke. Vankrisõit pakkus aga lõbu niigi. 

Hobuseid oli talus rohkem kui 20, lisaks mõned ponid. Eeskätt tegeletakse seal eesti, tori ja eesti raskeveo tõugu hobustega. Perenaine tutvustas meile nii eesti kui kaugemaid tõuge, rääkis nende eripäradest ja värvustest. Järgmisel päeval said huvilised minna talli, leida endale hobune, ratsu puhtaks harjata ning talle päitsed ja sadul peale panna. Seejärel pidi igaüks viima hobuse käekõrval maneeži, kus sai proovida ka ratsasõitu. Pärast tuli hobused talli tagasi viia ja kõik tarvikud oma kohale tagasi panna – see näitas, et hobuse seljas istumine on vaid väike osa hobusega sõitmisest ning ratsanikul on ka terve rida muid kohustusi.

Nii nagu varemgi, pakuti võimalust tulla kaaslasega ning seekord osutus see väga populaarseks, eriti järeltuleva põlvkonna hulgas. Kohal oli kümmekond last vanuses 1–15, kes üldkoosoleku ajal võtsid piiramisrõngasse Karini õe, lasteraamatute illustraatori, kes nüüd lastega ja nende poolt pakutud teemadel pilte joonistas.

 

5. novembri õhtul peeti harjumuspärase seminari asemel ETMLi 22. üldkoosolekut. Osalejaid oli 11 ja volikirju läbi liidu ajaloo kõige rohkem – 25. Koosoleku õnnestumise jaoks on oluline esindatus ja seepärast suur tänu kõigile, kes leidsid võimaluse kohale tulla või volikirja saata! 

 

Et ööbima jääjaid oli seekord samuti üle poole osalejatest, siis jätkus juttu hilisemate tundideni ja kel tahtmist oli, jõudis ka saunamõnusid nautida :)