Sündmused

22.
apr
Kevadine üldkoosolek ja ERMi külastus 2017

Sel aastal otsustasime kevadise üldkoosoleku pidada Tartus, hiljuti avatud Eesti Rahva Muuseumis. Kaunil päikeselisel aprillipäeval jõudis Raadile kokku lausa 18 liiget, sealhulgas nii varahommikul teekonda alustanud põhjaeestlased kui ka kolleegid Tartust ja mujalt.

Pärast hommikukohvi pidasime maha ETMLi 23. üldkoosoleku, millele järgnes maitsev rahvuslik kehakinnitus ja võimalus vabas õhkkonnas jutustada.

Kindlasti motiveeris paljusid kohale tulema võimalus kohtuda Euroopa Liidu institutsioonide ametniku, tõlk Kersti Meinartiga, kes leidis oma tihedast graafikust kolmveerand tundi, et jagada meiega muljeid oma igapäevatööst Brüsselis ja oma teekonnast sellele ametikohale, ning andis ka nõuandeid Euroopa Liidu tõlkide akrediteerimiseksamiks. Pärast vabas vormis mõttevahetust oli kohalviibinutel võimalik ka küsimusi esitada.

Lõpetuseks suundusime tunniajasele giidiga ekskursioonile „Soome-ugri emandad ja isandad“, kus meile tutvustati ERMi püsinäitust „Uurali kaja“. Tegemist oli interaktiivse jalutuskäiguga läbi meie sugulasrahvaste sajanditaguse elu. Muide, ERMi eksponaatide kogu udmurtide, maride, komide ja teiste soome-ugri rahvaste tarbeesemetest on maailma suurim. Paljudele oli see esimene kord uut muuseumi külastada, ning tänu toredale giidile saime väga positiivse põgusa ülevaate ERMi mitmekesisest kogust. Pärast organiseeritud ürituse lõppu oli kõigil soovijatel võimalik pikemalt interaktiivse muuseumiga tutvuda, mida enamik ka tegi.

Teretulnud olid ka kaaslased ja lapsed, kellele korraldasime eraldi programmi ning kes said üldkoosoleku ajal nautida „Jüri ja Mari muuseumimatka“, mille kohta saime samuti väga positiivset vastukaja. Loodame, et ka tulevikus motiveerib võimalus pereliikmeid kaasa võtta meie liikmeid üritustel aktiivselt osalema.